Lososové Sashimi s připečeným pepřem, řepkovým olejem, žitem, cibulkou a zakysanou smetanou
Suroviny:
200 g lososa
Za studena vylisovaný řepkový olej
1 plátek žitného chleba
½ červené cibule
4 čajové lžičky zakysané smetany
1 hrst čerstvého kopru
Citrón
Sůl
3 čajové lžičky kuličkového pepře
Příprava
Předehřejte troubu na 220 oC
Ohřejte smažící pánev na vysokou teplotu a restujte pepř, dokud se z něho nezačne kouřit. Po vychladnutí jím naplňte pepřový mlýnek. (optimálně)
Natrhejte žitný chléb na malé kousky a smíchejte ho s trochou oleje a soli, dejte do trouby a pečte 10 minut nebo dokud není chléb křupavý.
Na závěr nakrájejte červenou cibulku a citrón do misky.
Nakrájejte lososa na drobné plátky rozprostřete po talíři. Posypte křupavý žitný chléb rozemletým orestovaným pepřem a nakrájenou cibulku, a poprašte zakysanou smetanou, koprem, olejem a citrónem.
Lososový Dlabanec
Lososový Dlabanec (Sashimi Havajské kostičky) se sezamovými semínky, jarní cibulkou a ananasem
Suroviny:
150 g Lososa
2 čajové lžičky Sezamových semínek
½ Ananasu
½ svazek Jarní cibulky
6 čajových lžiček Sójové omáčky
2 čajové lžičky Sezamového oleje
1 Avokádo
1 limetku (džus)
Příprava
Nakrájejte Avokádo a Ananas na stejné kostičky a na konce nakrájejte Jarní cibulku.
Zahřejte smažící pánev na střední teplotu a orestujte Sezamová semínka dozlatova hnědé barvy, poté nechte vychladnout bokem. (ideálně)
Nakrájejte lososa na kostičky a smíchejte se zbývajícími surovinami, můžete servírovat.
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.Souhlasím