fbpx

RECEPTY

Frøya Pepřové Sashimi

Lososové Sashimi s připečeným
pepřem, řepkovým olejem, žitem, cibulkou a zakysanou smetanou

Suroviny:

200 g lososa

Za studena vylisovaný řepkový olej

1 plátek žitného chleba

½ červené cibule

4 čajové lžičky zakysané smetany

1 hrst čerstvého kopru

Citrón

Sůl

3 čajové lžičky kuličkového pepře

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 220 oC
  2. Ohřejte smažící pánev na vysokou teplotu a restujte pepř, dokud se z něho nezačne kouřit. Po vychladnutí jím naplňte pepřový mlýnek. (optimálně)
  3. Natrhejte žitný chléb na malé kousky a smíchejte ho s trochou oleje a soli, dejte do trouby a pečte 10 minut nebo dokud není chléb křupavý.
  4. Na závěr nakrájejte červenou cibulku a citrón do misky.
  5. Nakrájejte lososa na drobné plátky rozprostřete po talíři. Posypte křupavý žitný chléb rozemletým orestovaným pepřem a nakrájenou cibulku, a poprašte zakysanou smetanou, koprem, olejem a citrónem.

Lososový Dlabanec

Lososový Dlabanec (Sashimi Havajské kostičky) se sezamovými semínky, jarní cibulkou a ananasem

Suroviny:

150 g Lososa

2 čajové lžičky Sezamových semínek

½ Ananasu

½ svazek Jarní cibulky

6 čajových lžiček Sójové omáčky

2 čajové lžičky Sezamového oleje

1 Avokádo

1 limetku (džus)

Příprava

  1. Nakrájejte Avokádo a Ananas na stejné kostičky a na konce nakrájejte Jarní cibulku.
  2. Zahřejte smažící pánev na střední teplotu a orestujte Sezamová semínka dozlatova hnědé barvy, poté nechte vychladnout bokem. (ideálně)
  3. Nakrájejte lososa na kostičky a smíchejte se zbývajícími surovinami, můžete servírovat.

Tel: +420 605 321 779
Email: Info@Cerstvylosos.Cz
Copyright © 2020 The Salmon Project